Wzięty dla okupu

Awatar użytkownika
Apo
Członek Rady Marszałkowskiej
Posty: 370
Rejestracja: 2011-08-19, 23:10

Wzięty dla okupu

Postautor: Apo » 2012-02-17, 16:20

Przeciwnik w swoim czynie zagrywa na mojego rębajłe (niech to będzie Ożga, nie ma to znaczenia) efekt Wzięty dla okupu http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/1599. Ja nie mam dukatów żeby się wykupić więc przeciwnik w swoim następnym czynie wyzywa Ożgą mojego innego rębajłe.
W pojedynku on zagrywa jakiś sztych po czy ja zagrywam Cięcie na odlew http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/1590 i wskazuję efekt Wzięty dla okupu.
Co się teraz dzieje:
1. Pojedynek jest przerwany i obaj rębajłowie spadają.
2. Pojedynek toczy się dalej.

Awatar użytkownika
Hrabia
Sławny
Posty: 1342
Rejestracja: 2010-02-27, 09:44
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Wzięty dla okupu

Postautor: Hrabia » 2012-02-21, 23:07

Zgodnie z AH:

AH 1.6. pisze:513.2.c Pojedynek co do zasady może się odbywać tylko między postaciami z różnych kompanii.


Po odrzuceniu "Wzięty dla okupu" postać natychmiast wraca pod kontrolę właściciela, a ponieważ pojedynek może odbywać się tylko pomiędzy postaciami z różnych kompanii zostanie on natychmiast przerwany. W przytoczonym przypadku, ponieważ obydwie postacie są rębajłami to obie zostaną zranione. Jeśli w takiej sytuacji znalazłyby się dowolne inne postacie to pojedynek byłby po prostu przerwany, bez żadnych ran.

Do podobnego efektu dochodzi gdy pojedynkujemy się z niewiastą, która ma na sobie Nikt znaczny i zostanie on odrzucony - w takiej sytuacji pojedynek także zostaje przerwany ponieważ niewiasta nie może brać w nim udziału.
http://www.bachanalia.zgora.pl


Wróć do „Krwi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość