Salwa okrętowa

Tu prosimy zadawać pytania dotyczące zasad, wedle reguł działu. Odpowiedzi są oficjalną wykładnią zasad gry.

Moderatorzy: Krzysztof, Jan Onufry, Valathorn

RavenLord
Bohater
Posty: 65
Rejestracja: 2016-10-25, 19:27

Salwa okrętowa

Postautor: RavenLord » 2017-03-05, 10:56

Witam,

Takie pytanie

Czy gdy zagrywam kartę Salwa Okrętowa

http://veto.pl/karta/salwa-okretowa

Czy przeciwnik może wybrać do efektu swoją zaznaczoną postać?

Awatar użytkownika
Jan Onufry
Członek Rady Sędziowskiej
Posty: 1993
Rejestracja: 2011-08-21, 08:59

Re: Salwa okrętowa

Postautor: Jan Onufry » 2017-03-05, 11:39

NIE

Reguluje to punkt w AH:

124.3 Karta nie może być ponownie zaznaczona, kiedy jest zaznaczona.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

JUŻ WSZYSTKO MAM, CÓŻ WIĘCEJ MÓGŁBYM CHCIEĆ?


Wróć do „Pytania do sędziego”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość