Hodie mihi cras tibi

Kyoshiro
Sobiepan
Posty: 467
Rejestracja: 2012-03-27, 16:47

Hodie mihi cras tibi

Postautor: Kyoshiro » 2013-03-03, 09:42

Krótkie pytanie - zagrywam Hodie mihi cras tibi w pojedynku. Moja postać zostaje ranna. Mogę wybrać postać przeciwnika spoza pojedynku jako tę, która zostanie zraniona? Z zapisu karty oraz w dokumencie ze szczegółowymi zapisami kart nie ma uściślonego, która to ma być postać.

http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/2900

Hodie mihi cras tibi
Typ karty: sztych.
Słowa kluczowe: Obrona.
Zasada#1:
Cel: postać uczestnicząca w pojedynku.
Timing: replika w pojedynku.
Koszt: replika.
Skutek: cel szabla +1 oraz pozostawia Zdolność#1.
Zdolność#1:
Typ: wyzwalana.
Warunek wyzwolenia: moment rozpatrzenia pojedynku, w którym została zagrana ta karta,
kiedy postać zagrywającego tę kartę ma zostać na jego skutek ranna.
Skutek: postać przeciwnika zagrywającego tę kartę zostaje zraniona.

Awatar użytkownika
Żmudi
Weteran
Posty: 245
Rejestracja: 2012-05-06, 18:37
Lokalizacja: Oława

Re: Hodie mihi cras tibi

Postautor: Żmudi » 2013-03-03, 09:46

chodzi tu o postać gracza który zagrywa tą kartę na skutek przegranego pojedynku ;-)
"Grucha, nie chcesz o tym mówić, to nie, ale po prostu ciekawi mnie, czym się kierowałeś zakładając na siebie ten wieśniacki sweter"

Kyoshiro
Sobiepan
Posty: 467
Rejestracja: 2012-03-27, 16:47

Re: Hodie mihi cras tibi

Postautor: Kyoshiro » 2013-03-03, 13:24

Z tekstu karty wynika, że chodzi o postać przeciwnika i to nie jest zagrywane na skutek przegranego pojedynku - równie dobrze może to być pojedynek z Rębajłą albo Segbanem. Mi chodzi o to, czy mogę zranić postać inną niż ta, która brała udział w pojedynku.

Awatar użytkownika
Esse
Honorowy Marszałek Veto
Posty: 2697
Rejestracja: 2010-05-12, 22:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Hodie mihi cras tibi

Postautor: Esse » 2013-03-03, 17:55

W sumie z wordingu też tak wynika ;)

Awatar użytkownika
Ksch
Legenda
Posty: 9633
Rejestracja: 2007-02-26, 00:11
Lokalizacja: Cracóv
Kontaktowanie:

Re: Hodie mihi cras tibi

Postautor: Ksch » 2013-03-03, 18:54

Do uściślenia. Oczywiście nie można tak zagrać.

Awatar użytkownika
Ralf
Vetomaniak
Posty: 642
Rejestracja: 2010-06-08, 06:43
Lokalizacja: Końskie

Re: Hodie mihi cras tibi

Postautor: Ralf » 2013-04-30, 09:13

dlaczego spoza pojedynku
Wkleiles usciślenia gdzie specyzowano cel

[quote][Cel: postać uczestnicząca w pojedynku.
Czasem czujesz ze ten świat przytłacza. Jakby trzymał mocno za pewne szlacheckie klejnoty. Jedyne co można zrobić to ograniczyć krzyki....
_______________________
gg 2388649


Wróć do „Sztychy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość