Strona 1 z 1

Wywołaniec | Zasłona

: 2012-05-23, 12:00
autor: Karawasz
Wywołaniec | Zasłona
http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/2625

Zasłona ma taki tekst:
Obrona. R w pojedynku > Szabla +4 jeśli twoja postać wygra pojedynek, przeciwnik zostaje ranny niezależnie od przewagi Szabli.

Jak mniemam, jeśli wygram pojedynek z użyciem tego sztychu, a różnica między szablami moją i oponenta będzie większa niż 3, to postać przeciwnika zamiast ginąć, zostaje ranna.
Karta ta neguje Mielickiego?
http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/1703
Tudzież Pchnięcie królewskie?
http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/1421

Re: Wywołaniec | Zasłona

: 2012-05-23, 12:21
autor: Hrabia
Odowiadając na pierwsze pytanie - tak. Niezależnie od przewagi szabli nie możesz zabić postaci.

Rzucenie wywołańca zaneguje zdolność Mielnickiego.

W przypadku pchnięcia królewskiego będzie działała ta zasada, która zostałą później użyta.

Re: Wywołaniec | Zasłona

: 2012-08-19, 23:03
autor: Mjudes
Rozumiem, że w przypadku Paskudnej rany i Wywołańca jest identycznie? Wyżej na stosie obowiązuje tak?

Re: Wywołaniec | Zasłona

: 2012-08-20, 07:45
autor: neishin
Działa najpóźniej rzucony sztych zmieniający ranność/zabitność.