zagranie postaci a wejście do gry

Wołos
Bohater
Posty: 78
Rejestracja: 2015-12-03, 20:58

zagranie postaci a wejście do gry

Postautor: Wołos » 2016-06-09, 20:46

Jeżeli zagrywam Aleksandrę Billewiczównę i używam repliki Rezudencji (RZ kiedy zagrywasz kartę postaci > zmniejsz jej lafę o wartość jej cechy kreski), czy mogę użyć również repliki Aleksnadry: R kiedy wchodzi do gry > wstaw (bez płacenia lafy i dobierania kresek) z dworu postać Radziwiłłów? Innymi słowy, czy zagranie karty postaci jest równoznaczne z jej wejściem do gry, czy zagranie postaci i jej wejście do gry są rozpatrywane osobno?
Załączniki
2.png
1.png

Awatar użytkownika
veyDer
Członek Rady Sędziowskiej
Posty: 925
Rejestracja: 2013-03-25, 15:38

Re: zagranie postaci a wejście do gry

Postautor: veyDer » 2016-06-09, 20:57

Proponuję zerknąć na mój podpis ;-) A potem przejrzeć Artykuły Henrykowskie, tam jest to dokładnie wyjaśnione.

Artykuł o "jednoczesnym" wchodzeniu do gry i komentarze pod nim również powinny pomóc rozwiać wątpliwości.

Natomiast odpowiedź na to konkretne pytanie: można użyć tylko jednej repliki ponieważ wejście do gry jest rezultatem akcji "zagranie karty z Dworu".
Odpowiedź na 99% pytań o zasady: "Czytałeś AH/PC"? :-P

Wołos
Bohater
Posty: 78
Rejestracja: 2015-12-03, 20:58

Re: zagranie postaci a wejście do gry

Postautor: Wołos » 2016-06-09, 21:06

Ok, dzięki za odpowiedź.


Wróć do „Postaci”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości