Paskudna Rana i Zasłona

Salantor
Posty: 23
Rejestracja: 2012-02-03, 13:56

Paskudna Rana i Zasłona

Postautor: Salantor » 2012-04-21, 11:05

Mam dwa sztychy, "Paskudną ranę" oraz "Zasłonę".
Obrazek
Obrazek


Pierwszy, jeśli wygram, zabija postać przeciwnika niezależnie od różnicy przewagi w szabli. Drugi, jeśli wygram, rani postać przeciwnika niezależnie od różnicy przewagi w szabli. Rzuciłem w pojedynku oba. Który z opisów będzie brany pod uwagę po wygranej? Zabiję postać przeciwnika, czy tylko ją zranię?

Salantor
Posty: 23
Rejestracja: 2012-02-03, 13:56

Re: Paskudna Rana i Zasłona

Postautor: Salantor » 2012-04-30, 15:58

Podbijam temat.

Awatar użytkownika
Hrabia
Sławny
Posty: 1342
Rejestracja: 2010-02-27, 09:44
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Paskudna Rana i Zasłona

Postautor: Hrabia » 2012-04-30, 17:36

W przypadku kart zagrywanych (jak np sztychy) działać będzie zasada karty, która była później rzucona. Tak samo może zostać zmieniona zasada statyczna. Np zagranie Paskudnej rany na Rębajłę spowoduje, że przeciwnik zostanie zabity jeśli rębajło wygra pojedynek.
http://www.bachanalia.zgora.pl


Wróć do „W niewoli”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość