Znaleziono 938 wyników

autor: Hrabia
2014-04-10, 10:55
Forum: Danse Macabre
Temat: Gabriel Krasiński + replikowana agitacja za 2+
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 1175

Re: Gabriel Krasiński + replikowana agitacja za 2+

(...) w tym momencie nie ma mowy o "rezygnacji ze swojej repliki na dany moment" Taka tylko uwaga - rezygnacja z repliki na dany moment jest wiążąca niezależnie od tego czy mogłeś wykonać jakąkolwiek replikę czy nie. W momencie kiedy przeciwnik użyje swojej repliki na agitację możesz już ...
autor: Hrabia
2014-04-10, 10:39
Forum: Cmentarzysko
Temat: Karawaka
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 2587

Re: Karawaka

Teraz naprawdę nie rozumiem o Co chodzi. Jeśli chcesz zaznaczyć, że w zasadzie CZC nie ma napisane, że odrzucamy Błogosławieństwo to nie jest to adekwatne. Używając CZC, w momencie kiedy jego zdolność ląduje na stosie, wiesz czy odrzucone zostanie Błogosławieństwo czy nie. W momencie kiedy zdolność ...
autor: Hrabia
2014-04-09, 15:00
Forum: Cmentarzysko
Temat: Karawaka
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 2587

Re: Karawaka

Na stosie nie ma konkretnych kart, ale zdolności, które wpływają na karty - nie widzę tutaj konfliktu z zasadami. Zdolność Atlasu kładzie na stos następujące aspekty: - Czyn (koszt) - odrzucenie atlasu (koszt) - celowanie w kredens gracza (cel - po jednym aspekcie za każdego gracza w grze) - odsłoni...
autor: Hrabia
2014-04-09, 14:32
Forum: Oficjalne tematy organizatorów
Temat: Drużynowe Mistrzostwa Polski 2014
Odpowiedzi: 228
Odsłony: 17151

Re: Drużynowe Mistrzostwa Polski 2014

Daję znak (chociaż nie taki fajny jak ten Onufrego...)
autor: Hrabia
2014-04-09, 11:47
Forum: Cmentarzysko
Temat: Karawaka
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 2587

Re: Karawaka

Tylko, że w momencie kiedy aspekt ten jest na stosie i może być replikowany to nie wiesz jeszcze czy zostanie odrzucone Błogosławieństwo czy nie. Dlatego, moim zdaniem, nie masz możliwości użycia Karawaki.
autor: Hrabia
2014-04-09, 10:44
Forum: Danse Macabre
Temat: Umęczenie + Siciński
Odpowiedzi: 40
Odsłony: 3729

Re: Umęczenie + Siciński

Ten post: http://www.veto2ed.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=7199#p137293 chyba nieco wyklarował sytuację. Odniosę się tylko krótko do zdolności Zamku w Taurogach. W momencie położenia zdolności na stos będziemy mieli w aspektach skutku dwa aspekty: zaznaczenie mojej postaci, zaznaczenie postaci ...
autor: Hrabia
2014-04-09, 10:30
Forum: Cmentarzysko
Temat: Karawaka
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 2587

Re: Karawaka

@Onufry - przed Mistrzostwami Pomorza Atlas dostał drobną erratę: C odrzuć > odsłoń 10 kart z wierzchu kredensu każdego z graczy. Wybierz po 3 karty z odsłoniętych i połóż je na wierzchu kredensu właściciela, pozostałe odrzuć. Dopiero dzisiaj zauważyłem, że errata nie była naniesiona w wyszukiwarce,...
autor: Hrabia
2014-04-09, 09:18
Forum: Danse Macabre
Temat: Jak zabić Giambattista Morricone ?
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 1162

Re: Jak zabić Giambattista Morricone ?

W turniejach wybranieckich gość jest rzeczywiście mocny, bo szans na jego ubicie jest mało. (w CM masz Sztuczkę) W kwarcianym (sezon rozszerzony): - może dostać sztuczką - może dostać z Tiris - można zablokować jego zdolność ratowania kolegi Kamiennym Kręgiem, Kontrą albo Pełnią - można kłaść na nim...
autor: Hrabia
2014-04-08, 14:58
Forum: Cmentarzysko
Temat: Karawaka
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 2587

Re: Karawaka

Generalnie Onufry ma rację - przy obecnym zapisie w AH karta po zagraniu trafia do lazaretu (nie jest "odrzucana"). Jak słusznie zauważył Dżemik jest pewna nieścisłość z punktem 133.4.b.1. Pytanie tylko czy mylnie użyto w tym punkcie słowa "odrzucana" (moim zdaniem tak jest), czy...
autor: Hrabia
2014-04-05, 11:01
Forum: Danse Macabre
Temat: Umęczenie + Siciński
Odpowiedzi: 40
Odsłony: 3729

Re: Umęczenie + Siciński

No to jesteśmy ustawieni :)
autor: Hrabia
2014-04-05, 09:36
Forum: Danse Macabre
Temat: Umęczenie + Siciński
Odpowiedzi: 40
Odsłony: 3729

Re: Umęczenie + Siciński

no właśnie, czy jest nakaz dobrania, czy tylko możliwość. koszt muszę ponieść, reszta jest warunkowa i w przypadku niektórych kart pomijana - np. wykonujesz tylko część skutku. Jest nakaz. O ile karta nie mówi inaczej to musisz ponieść skutek. Wyjątkiem jest sytuacja, w której nie możesz tego zrobi...
autor: Hrabia
2014-04-04, 17:02
Forum: Oficjalne pytania o działanie kart
Temat: Słowo kluczowe Charakternik
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 1628

Re: Słowo kluczowe Charakternik

Repliki charakternika możesz użyć zawsze gdy postać przeciwnika agituje. Replika ta neguje aspekt dobrania kresek w wyniku agitacji. Zgodnie ze słownikiem Veto dobranie kresek to przeniesienie ich z puli wspólnej do puli gracza. To znaczy, że charakternik skutecznie zaneguje tylko taką agitację, gdz...
autor: Hrabia
2014-04-01, 11:04
Forum: Oficjalne tematy organizatorów
Temat: Mistrzostwa Pomorza 2014
Odpowiedzi: 188
Odsłony: 14981

Re: Mistrzostwa Pomorza 2014

@pa5tor - nie ma problemu. Dobrze, że się znalazł. Tak podejrzewałem, że ktoś przypadkiem zabrał :)
autor: Hrabia
2014-03-31, 14:13
Forum: Oficjalne tematy organizatorów
Temat: Drużynowe Mistrzostwa Polski 2014
Odpowiedzi: 228
Odsłony: 17151

Re: Drużynowe Mistrzostwa Polski 2014

Kilka osób z Warszawy i Krakowa będzie już w piątek. Desper kombinuj jakieś miejsce :)
autor: Hrabia
2014-03-31, 13:12
Forum: Oficjalne tematy organizatorów
Temat: Mistrzostwa Pomorza 2014
Odpowiedzi: 188
Odsłony: 14981

Re: Mistrzostwa Pomorza 2014

@Mario - mam nadzieję, że się ten miły człowiek ujawni :D Dzięki za informację :)

Wyszukiwanie zaawansowane